ΤΕΡΑΣ

Πρόγραμμα Παράστασης

Η υγρασία, η βροχή, το negative στην ανάμνηση, η σκέψη που γίνεται στο σκοτάδι με κλειστό παράθυρο! Στο έργο «Τέρας» δύο άντρες ο Άρης και ο Κρις διαπραγματεύονται την εξέλιξη της ζωής τους με διαφορετικό τρόπο ο καθένας.

Ο Κρις επισκέπτεται τον Άρη στο σπίτι του (σε ένα υπόγειο) με σκοπό να δώσει ένα τέλος στην γνωριμία τους και να του ανακοινώσει κάτι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Ανάμεσα τους μια γυναίκα-μάνα που αδυνατεί να κατανοήσει την έννοια της διαφορετικότητας!

Με στοιχεία εγκλεισμού και κλειστοφοβικής ατμόσφαιρας τα πρόσωπα του έργου έρχονται αντιμέτωπα με τον ίδιο τους τον εαυτό ενώ πάντα ένα τέρας παραμονεύει στο σκοτάδι και επηρεάζει τα όσα συμβαίνουν στο υπόγειο.

Το έργο αναφέρεται στους ανθρώπους που έχουν μπει στο περιθώριο για τις επιλογές τους και εξαιτίας του αποκλεισμού τους πολλές φορές δημιουργούν τέρατα στην φαντασία τους, φοβίες, και ανασφάλειες. Κάθε δάχτυλο που σε κρίνει είναι και ένα μικρό Τέρας που σε σπρώχνει στο σκοτάδι. Στο τέλος ο ήρωας ελευθερώνεται γιατί έχει επιθυμία να ζήσει και να προχωρήσει μπροστά. Δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά η παράσταση αποσκοπεί ακριβώς σε αυτό: να δώσει, σε κάποιον που έχει νιώσει έτσι, μια μικρή δόση αυτοπεποίθησης να αφήσει πίσω του ότι τον σκοτώνει και να βγει στο φως, στην ζωή που θα την χτίσει με τους δικούς του όρους.

Κείμενο / Σκηνοθεσία: Μιχάλης Καλιότσος Σκηνικά / Κοστούμια / Φωτογραφίες: Νάρκισσος Σκαρλάφτης Σχεδιασμός Φωτισμού: Μανώλης Σιγάλας Κίνηση: Μάνια Καραβασίλη Ηχητικό Περιβάλλον: Κώστας Στεργίου (STER) Trailer: Εμμανουήλ Γ. Μαύρος Video Post Production Trailer: Μανώλης Πετρής Σχεδιασμός Αφίσας: Γιώργος Βαχάρης Χειρισμός Κονσόλας: Γιώτα Ηλιοπούλου Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη Εκτέλεση Παραγωγής: Medea Pictures Διανομή: Αλέξανδρος Μαράκης, Νεκτάριος Παπαλεξίου