Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη

Πρόγραμμα Παράστασης

Σκηνοθεσία Βίκυ Αδάμου, με τον Στέφανο Κοσμίδη και τη Χριστίνα Σαμπανίκου

Σε μια εποχή που οι εγκυκλοπαίδειες απλά καταλαμβάνουν χώρο σε ράφια, ο Μανώλης Καρέλης ψάχνει στις μηχανές αναζήτησης (”γκουγκλάρει”) τη συνταγή της ευτυχίας. Ταυτόχρονα, αλλάζει κανάλια στην τηλεόραση που βρίσκεται απέναντί του και αναρωτιέται που να έχουν φύγει με τα χρόνια η χαμένη του αισιοδοξία, καριέρα, δουλειά, σωματική διάπλαση, έρωτας και φυσικά η χαμένη του παντόφλα. Όμως, κάτι μέσα του τον προμηνύει ότι κάτι έχει κάνει λάθος σε όλη αυτή την αναζήτηση. Μια μαύρη κωμωδία για γέλια, για κλάματα,για προβληματισμούς και  πικρές αλήθειες. Μήπως ψάχνουμε και εμείς τη χαμένη παντόφλα;

Αντί Σκηνοθετικού Σημειώματος: Ο Μανώλης Καρέλης δεν θα παρεξηγηθεί αν δεν πας να τον δεις, ξέρει πόσο δύσκολο είναι να βγεις από το σπίτι σου. Πρέπει να έχεις λεφτά, να κάνεις μπάνιο, να ντυθείς, να μην σου κουμπώνει το τζιν από τα κιλά που έχεις πάρει, να βρεις παρέα για να έρθεις – και με την παρέα τι θα λες; πάλι τα ίδια και τα ίδια-, να στριμωχτείς στο μετρό ή να ψάχνεις θέση για πάρκινγκ και αν τυχόν περάσεις καλά; Θα ξεσηκωθείς και μετά θα νιώσεις χειρότερα γιατί πάλι σπίτι σου θα γυρίσεις ενώ μπορείς να τα αποφύγεις όλα αυτά βουλιάζοντας στον καναπέ σου και βλέποντας τηλεόραση.

Ο Μανώλης θα σε καταλάβει, ούτε εκείνος βγαίνει συχνά τελευταία, βρίσκεται σε μια κάπως δύσκολη φάση της ζωής του. Ψάχνει να βρει τι του φταίει, τι του λείπει και τι πήγε στραβά. Ψάχνει από κάπου να πιαστεί, ακόμα και από το μπράτσο της πολυθρόνας. Έχει χάσει πολλά τελευταία, χάθηκε και η παντόφλα του και είναι σαν να έχασε τον κόσμο όλο.

Αλλά μην ανησυχείς για αυτόν, έχει «παρέα» και όσο και αν βαριέται, είναι αδύνατον να την αγνοήσει. Μια «παρέα» που έχει άλλη άποψη για το τι πρέπει να κάνει με τη ζωή του και θα κάνει ό,τι μπορεί για να τον πείσει. Θα τα καταφέρει; Καλύτερα όχι.

Σκηνοθεσία: Bίκυ Αδάμου

Ηχητική Δραματουργία: Γιώργος Συμεωνίδης

Φωτισμοί – Φωτογραφίες: Παύλος Μαυρίδης

Σκηνικά – κοστούμια: Lazy Boy*

Γραφιστική επιμέλεια: Γιώργος Δομιανός

Τeaser: Στέφανος Κοσμίδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Άντζη Βαλσαμή

Ερμηνεύουν: Στέφανος Κοσμίδης, Χριστίνα Σαμπανίκου / Αντρική Φωνή: Σπύρος Περδίου